τι να δειτε στη μανη - Ippola Boutique Hotel

Αξίζει να δείτε στη Μάνη

Ο λιτός, περίτεχνος, μα πολεμοχαρής Μανιάτικος πύργος

Έμβλημα της Μάνης. Επόπτης του τόπου. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο εδώ θα αντικρίσετε ένα θέαμα τόσο επιβλητικό. Ένας στιβαρός πέτρινος όγκος, που υψώνεται βίαια στην κατακόρυφο γης και ουρανού.Το ύψος του ευθέως ανάλογο της αμυντικής του ισχύoς, αλλά και της υπεροχής και της κοινωνικής θέσης του γένους στο οποίο ανήκει. Η κατασκευή του, υπαγορευόμενη από το σκεπτικό της μάχης. Κανένα παράθυρο, ελάχιστα ανοίγματα, πολεμίστρες και πολλά πατώματα, για να μάχονται οι αμυνόμενοι από ψηλά. Λιτά πέτρινα κομψοτεχνήματα που δημιουργήθηκαν από άξιους ντόπιους μάστορες και αποτελούν συνέχεια της βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης.

Βυζαντινές Εκκλησίες: στολίδια της Μάνης

Αυτή την πλευρά της ιστορίας της Ελλάδας θα τη βρείτε «πανταχού παρούσα» στη Μάνη: το Βυζάντιο είναι εδώ – για την ακρίβεια, εκκλησίες βυζαντινές. Συνήθως μικρές, ταπεινές. Μνημεία κάλλους και πίστης. Φτιαγμένες από τεφρά και ρόδινη πέτρα. Πολλές έχουν καλαίσθητους κεραμιδένιους τρούλους, μαρμάρινα ανάγλυφα τέμπλα και ανάλογο γλυπτό διάκοσμο. Οι περισσότερες διαθέτουν τεράστιο αρχιτεκτονικό και εικαστικό ενδιαφέρον.

Η διάσημη Βάθεια και οι εμβληματικοί πύργοι της

Χιλιάδες «κλικ» φωτογραφικών μηχανών απαθανατίζουν τη συστάδα των μανιάτικων πύργων της Βάθειας. Ο οικισμός διακρίνεται για την ομορφιά του και συνιστά μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της Μάνης. Ένα ιδιότυπο αξιοθέατο που σίγουρα πρέπει να δείτε.

Ταξίδι στα σπήλαια του Διρού

Ένα υπόγειο ποτάμι στα έγκατα του βράχου. Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανεπανάληπτα χρώματα και σχήματα που αγγίζουν την τελειότητα. Οι σπηλαιολόγοι θεωρούν ότι τα σπήλαια του Διρού είναι από τα σημαντικότερα σε όλον τον κόσμο. Το πιο εύκολα επισκέψιμο είναι αυτό της Βλυχάδας με μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Ενώ εκείνο της Αλεπότρυπας το χρησιμοποιούσαν για κατοικία οι άνθρωποι της Νεολιθικής εποχής.

Το ξακουστό Λιμένι

Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, θα δείτε το απερίγραπτης ομορφιάς Λιμένι –το πιο πολυφωτογραφημένο παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Μέσα Μάνης– στο οποίο υπάρχουν μια χούφτα υπέροχα πυργόσπιτα, μερικοί εξαιρετικοί ξενώνες και ψαροταβέρνες. Υπήρξε το χωριό του ιστορικού γένους των Μαυρομιχαλαίων.

Πηγή : https://www.discovergreece.com/