Τοποθεσία

Ο Μέζαπος είναι ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι και έχει μια ενδιαφέρουσα παραλία ανάμεσα σε δύο ψηλούς βράχους στη θάλασσα.

Φαίνεται σαν οι βράχοι έχουν καταρρεύσει και διαμόρφωσε την παραλία καθώς υπάρχουν ακόμη μεγάλα κομμάτια των βράχων εκεί. Επίσης, στα βράχια θα βρείτε δύο θαλάσσιες σπηλιές που μπορεί να εξερευνήσετε το κολύμπι. Η παραλία είναι ακόμη πιο εξωτική με θέα – βλέπει το λεγόμενο Τηγάνι ή Κάστρο Τηγάνι.

Και η χερσόνησος Τηγάνι όμως αποτελεί πρόκληση ιδιαιτέρως για τους φίλους της πεζοπορίας. Πιο κάτω από τον Μέζαπο, από το Σταυρί, ξεκινά ένας βατός χωματόδρομος ως την Αγία Κυριακή, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πυργόσπιτο. Από εκεί χρειάζονται 45 λεπτά πεζοπορίας ως τα ερείπια του φράγκικου κάστρου του 13ου αιώνα.

Παραλίες

Η Μάνη, ένας από τους πιο διάσημους και πιο αγαπημένους προορισμούς της Πελοποννήσου για όλες τις εποχές, διαθέτει μερικές σπουδαίες παραλίες με θέα που καταπλήσσει! Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις παραλίες της Μάνης. Αγία Βαρβάρα, Καλογριά, Λιμένι, Αλύπα, Κότρωνας, Πόρτο Κάγιο, Μαυροβούνι, Μαρμάρι, Στούπα, Φονέα, Κοκκάλα.

Δραστηριότητες

Εκτός από τις αναρίθμητες παραλίες, τα μανιάτικα πυργόσπιτα και τα γραφικά χωριουδάκια που μπορείτε να εξερευνήσετε, η Μάνη σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την ιστορία της μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων στην περιοχή. Ταξιδέψτε ως τη Μάνη και αφήστε την να σας ψιθυρίσει όλα της τα μυστικά, κάνοντας ιππασία, πεζοπορία και καγιάκ.

Ένας τόπος ξεχωριστός, μυστικιστικός, ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές